Maijs

    Aizejiet taču un iesakiet Kasimam kādu labu grāmatu, ko vēlāk aprakstīt divās rindkopās! Citādi mēs ar msmarii un Asmodeju draudzīgi sadalīsim visas balvas. Protams, var arī tā, kas tad man. 🙂
    Turklāt pēc spontānā Kinga mēneša un msmarii Dikensa mēneša iestājies tukšums. Varētu nu vēl kāda/-s ierosināt citu autoru, ko lasīt jūnijā.
    Maijā es izlasīju desmit grāmatu četrās valodās: četras angliski, trīs latviski, divas krieviski un vienu leitiski. Gandrīz ideāls sadalījums. Dzimumu ziņā valda pilnīgs līdzsvars, ja neņem vērā, ka vienai grāmatai zem sievietes pseidonīma slēpjas pāris. Gandrīz neticami, ka neesmu lasījusi nevienu amerikāņu autoru. Tā vietā bija trīs angļi, divi latvieši, divi krievi, tostarp viena ebrejiete, jaunzēlandiete (ar vīru), skotiete un lietuviete. Viena grāmata bija nacionāla fantāzija, cita — erotiska romantika, bet pārējās — godīga daiļproza bez īpašām žanriskām nosliecēm, izņemot vienīgi humoru. Vairāk par visām man patika Dž. Bārnsa (Julian Barnes) stāstu krājums “Pulse”, un par to es noteikti uzrakstīšu ja ne nākamnedēļ (tā būs sarežģīta), tad aiznākamnedēļ gan. Svinīgi solos.
    Vienu grāmatu es iesāku, bet nolēmu, ka neturpināšu. Tā nebija no mēneša sākumā savāktās kaudzītes, no kuras desmit grāmatām izlasīju piecas un vēl vienu iesāku, pārtraucu un laikam sākšu vēlreiz no sākuma. Arī pārējās domāju izlasīt, bet jūnijam man jau sakrājusies cita kaudzīte, mazliet daudzveidīgāka nekā iepriekš. Pirms fotografēšanas (saprast attēlā gan neko tāpat nevar) pāris grāmatu atliku nost, jo pat man kļuva skaidrs, ka ir par daudz, neizlasīt to visu mēneša laikā. Un tā vienmēr, gribu vairāk nekā spēju.

    P.S. Šis tad nu ir mans 300. ieraksts.

Posted on 03.06.2012, in Kas cits and tagged . Bookmark the permalink. 8 komentāri.

  1. Pag pag, kas tās par balvām? 🙂

    Patīk

  2. Sveicu 300. ierakstā!
    Mēs varētu spontāni pievienoties Ms.Marii bērnu un jauniešu mēnesī, jo skatos, ka tev rindā iestājušies Pīrāgi, savukārt man ir padomā viena nelasīta Muminu grāmata.

    Patīk

  3. izklausas, ka ir bijis lielisks un razigs maijs 🙂 ne ta, ka man – dzivei uz riteniem ir viens minuss, gramatas izradas parak smagas vezuma un pie e-books vel neesmu piesavusies.
    bet, ja man butu lasisanas blogs (un nevis tikai viena apakslapa, kura prasas pec up-date) un es varetu pretendet uz menesa autora ierosinasanu, tad tas noteikti butu Michael Cunningham. zinu, daudziem pazistams, bet tik mils un daudzkrasains, ka varetu lasit vel un vel. Personigi patik, gan slavenakas, gan ari pedeja Specimen Days. Ieskatijos tikko vina majas lapa un zem “tours” pedejie datumi ir 2010.gada, kas, cerams, nozime, ka vins raksta ko jaunu 😉 ar sveicieniem no Tunisas un pie viena – liels paldies par jauniem ierakstiem un vertejumiem – lasu, priecajos un vienmer apgustu, ko jaunu un lena gara so to pievienoju sarakstinam “books to read or get” 🙂 SigneM

    Patīk

  4. Labi, ka es savas ieplānotās jūnija grāmatas nevaru salikt kaudzītē. Citādi būtu šoks 🙂 Arī droši vien esmu saplānojusi vairāk kā spēšu izlasīt.
    Ja nolemsiet lasīt Kaningemu, droši vien nespēšu viņu iespiest jūnijā 🙂 Varu vienīgi piedalīties ar atmiņām par “Mājas pasaules malā”.

    Patīk

Bet man šķiet tā:

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.