Plānu nav

3 Ja mēs ar Asmo sacenstos, kurš vairāk izlasa, 2012. gadā viņš būtu uzvarējis, lai gan manējās 123 grāmatas man šķiet iespaidīgs un negaidīts skaitlis.
 Šogad es droši vien izlasīšu mazāk un lasīšu daudz pavecu grāmatu, visādus nopietnus un vēl nopietnākus gabalus, daudz krimiķu, kas man ir televizora vietā, vārdnīcas, grāmatas, ko iesāku viņgad, bet tāda vai citāda iemesla dēļ nepabeidzu (piemēram, par situacionistiem, zivi ausī un ģeogrāfu, kas nodzēra globusu). Protams, lasīšu arī grāmatas, kas man ir sadāvinātas un ko esmu iekļāvusi izaicinājuma ducī. Tikai nevaru saprast, ar ko sākt. Tik daudz kā interesanta! Iespējams, pēc saspringtās gada nogales vislabāk iederētos Asmo dāvātās šausmas.
 Bet tā man nav nekādu plānu janvārim, nu, vienīgi Lāmu vajadzētu beidzot pabeigt. Un no attēlā redzamajām grāmatām izlasīšu vienu vai varbūt pat divas, tomēr šoreiz grāmatas tajā ir saliktas, lai tās varētu parunāties savā starpā. Re, ko šīs saka:

Nakts dārzā,
Aizmirstības mežā
Vientuļa ceļiniece –
Balode, kura gaidīs
Pilsētu & pilsētu.
Jeruzalemi.

 (Šis citāts te jau bija: “Но будем справедливы. Не будем забывать о том, что перевод – это не только переводчик, а еще и редактор, издательство и аудитория, на которую все они ориентируются. Беда, что и говорить.” Ai, ceru, ka tas nav pareģojums nākamajam gadam.)

Posted on 02.01.2013, in Kas cits and tagged . Bookmark the permalink. 14 komentāri.

  1. Neteikšu jau, ka tā mana uzvara būtu baigi pārliecinoša. “the city &the city” gan ir grāmata, kuru es divas reizes esmu sācis lasīt, bet kaut kā neesmu spējis pirmās lapaspuses pārvarēt. ” Terror” tiešām ziemas tumsā lasīt ir iespaidīgāk.

    Patīk

  2. Tak vismaz tās septiņpadsmit grāmatas šogad izlasīsi, kur nu liksies 🙂

    Patīk

  3. Es sev uztaisīju plānu šim gadam. Tādu kā karkasu. Katrai nedēļai pa grāmatai ar domu, ka klāt nāks vēl kāds negaidīds dāvinājums/ieteikums/untums.
    Pat nezinu vai bija vērts, jo iekšējā balss saka, ka tāpat puse paliks nelasīta, jo otra puse būs ”negaidītie” 🙂

    Patīk

Bet man šķiet tā:

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.