Augusts

septembris13 Augusts, ziniet, bija liecība, ka plānot nav vērts, jo no pieticīgi izvēlētajām septiņām grāmatām izlasīju trīs (Lācītis pārmaiņus mani garlaikoja un krita uz nerviem, bet tas notika jau šomēnes; lai nu kā, viņu es tālāk nelasīšu), vai ka uzmanīgāk jādomā, ko saka, jo es zināju, ka tas būs saspringts mēnesis, taču nevarēju iedomāties, kādā mērā un veidā tas izpaudīsies.
 Tak attiecībā uz septembri man ir papilnam vēlmju. Es gribu iet uz kino, varbūt apmeklēt kādu Dzejas dienu pasākumu, festivālam “Survival Kit” šogad ir interesanta programma, un gribu lasīt. Daudz lasīt. Turklāt pēc ilgāka pārtraukuma man ir vēlme pēc fantastikas, fantāzijas, kaut kā tāda. Tas nozīmē, ka es varētu neoficiāli piedalīties tumšās literatūras R.I.P. izaicinājumā. Galu galā no šīs kaudzītes kaudzes tur iederas i Kings, i Kuncs, i Kārtere, i droši vien arī Vandermiers utt. Kā jau septembrī piedienas, tur ir arī pāris dzejoļu grāmatas. Nupat iekrita acīs (hmm, vai šis ir nevēlams kalks?) daži bioloģiskas noslieces darbi. Un vēl šis tas.
 Bet tātad augusts.

  1. Biruta Baumane. Sarunas ar sevi. Īsas skices ziņkārīgiem cilvēkiem, kurās darbojas, glezno, raksta un uzdzīvo daudzi latviešu mākslinieki, rakstnieki, zinātnieki utt.
  2. Džūlija Gārvuda. Netraucē man spēlēties. Romantika, psihopāte, iemīlējies algots slepkava, pakaļdzīšanās – normāli uzrakstīta, bet muļķīga grāmata.
  3. Bradley L. Garrett. Explore Everything: Place-Hacking the City. Kā autors, aizbildinoties ar zinātniskā darba rakstīšanu, dzēra alu, aptina piemineklim kaklu ar šalli, apmeklēja sen slēgtas metro stacijas, slimnīcas, padomju armijas barakas, slepenus valdības bunkurus, uzskrēja debeskrāpjos, nokāpa pazemē un kāds no tā sabiedrībai labums.
  4. Mārgarita Drable. Zelta karaļvalstis. Mazliet vecmodīga, pozitīva un gudra grāmata par sievieti, kam ir gan smadzenes, gan izturība, gan bērni, gan mīlestība.

 Starp citu, nesen kolēģis izstāstīja, ka viņa tēvs kolekcionējot grāmatas. Pirms kāda laika esot vienu pārdevis par 500 latiem. Atcerējos, ka es jutos pārsteigta, kad amazonē ieraudzīju kāda kaudzītē iekļuvušā autora citu grāmatu, kas man ir, tirgojam par pārsimt mārciņām. (Ja kas, cena kopš tā laika ir kritusies, jo neba es viena to atklāju, turklāt manējais eksemplārs ir diezgan nolasīts.) Un tad vēl viņš esot apmeklējis citu krājēju, kam ar grāmatām piekrauts pilns šķūnītis un garāža. Fū, man līdz tam vēl tālu jo tālu. Un tā kā augustā uzzināju, ka pavisam netālu no manis dzīvo kāds rotkalis, kura darbi man patīk un ir par saprātīgu cenu… nu, man tagad būs daudz kārdinājumu.

Posted on 03.09.2013, in Kas cits and tagged , , . Bookmark the permalink. 4 komentāri.

  1. macosvalodas

    Kurš Lācīša darbs Tevi garlaikoja? Tieši gribēju iepazīties ar kādu no viņa darbiem.

    Patīk

    • Jaunaakais, “Amsterdamas princips”. (Ai,neatceros, kaa te var dabut garumzimes.) Par Ban’anu, kas dab’uja bullaa, gan gluzi labi patika.

      Patīk

  2. tas Kūnca gabals gan ir štrunts, nez vai ir vērts laiku tērēt.

    Patīk

Bet man šķiet tā:

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.