Jūnija vēlmes


 Lai cik ļoti mani biedētu biezas grāmatas un nepabeigtas sērijas, pēdējās dienās urda nemiers un iekāre. Es gribu, gribu, gribu deviņsimt lappušu biezu ķieģeli, kam, kā paredzēts, sekos vēl 26 tādi paši. Ak, kas gan ir padsmit gadi un labāk nemaz nerēķināt, cik naudas. (Skaidrs, ka par to sanāktu ne vieni vien Panama Jack zābaciņi, kas nemaz ar’ nav lēti.) Vainīgais ir Familiar kādā lietainā maija dienā un Marks Z. Daniļevskis, tas pats, kurš sarakstīja House of Leaves, ko es šopavasar redzēju sabtransportā, kāda meitene lasīja tik ļoti, ka pat staipīja sev līdzi. Lūk, kādi spēcīgi cilvēki tie lasītāji un kādi apņēmīgi un plānojoši cilvēki tie rakstītāji.
 Un man vienalga, vai tas ir snobisms vai vannabī intelektuālisms, vai vienkārši neizkopta gauame, vai iekrišana tirgzinības lamatās, domāju, ka vismaz uz pirmajiem pāris sējumiem es pavilkšos. Vismaz tik tālu, lai nopirktu. Mentālajā iepirkumu sarakstā, kas patiesībā šobrīd ir neiedomājami īss, tie jau ir tikuši. Vēl tur ir gramatikas grāmata, pāris sen jau mīļu autoru, kuru grāmatas vai nu jau ir iznākušas pirms kāda laika, vai arī vēl jāgaida, un varētu vienreiz saņemties uz McSweeney’s. Tam es vismaz aplūkotu vāku.
 Mani jūnija lasīšanas plāni aprobežojas ar iesāktā spāņu detektīva pabeigšanu (vajadzētu vienkārši apsēsties un izlasīt, citādi saraustītā pieeja pārvēršas fragmentārā ainā smadzenēs, bet grāmata man patīk) un varbūt vēl vienu spāniski varētu līdz Jāņiem pagūt izlasīt, un tad vēl dažas bibliotēkas grāmatas vajadzētu vismaz aplūkot, pirms nest atpakaļ (un es nemaz negribu skatīties, kad bija termiņš). Un tad jau būs jūlijs un varbūt saule.
 Vai jūs arī kaut ko tā ļoti, ļoti gribat?

Posted on 04.06.2015, in Kas cits and tagged . Bookmark the permalink. 13 komentāri.

  1. Ak, nu, protams, ļoti, ļoti gribas atvaļinājumu.
    Un tajā gluži labi varētu iztikt arī bez bieziem ķieģeļiem. 🙂

    Patīk

  2. macosvalodas

    Es tikko pabeidzu apmēram tik biezu ķieģeli (Susanna Clarke “Jonathan Strange and Mr. Norrel”) – jūtos ļoti apmierināta (un man ļoti patika).

    Patīk

    • Ui, tas ir daudz ķieģelīgāks ķieģelis, jo tur viss teksts godīgās taisnās rindiņās sakārtots. Man arī patika. (A. arī vajadzētu tādus zābaciņus, ne? Lai gan bērniem tādus pirkt būtu gaužām nepraktiski, ja vien nav kādas desmit meitiņas, kam atdot tālāk.)

      Patīk

  3. Vai šī ir tā vieta, kur var ierakstīt savas vēlmes un tad tās piepildās 🙂 ?
    Tad es gribu mieru visā pasaulē, mīlas pilnu sirdi un nokļūšanu vienā konkrētā koncertā.

    Patīk

    • Sirds būtu Tavējā? Ja nu gadījumā ne, esmu gatava Tevi mīlēt, ja vien tāpēc nav jāgatavo vakariņas. Miers… ir visā pasaulē, tikai pa mazai drusciņai izkaisīts.
      Starp citu, nesen dzirdēju, kā viena sieviete stāstīja citai, kā viņai mūžā piepildījušās divas vēlēšanās, kas izteiktas, ejot pāri tiltam (man nepiepildās, bet es arī vēlos vienu un to pašu), un abas esot no Tartu kalniņa, laikam Musumägi. Kur Tev tas koncerts?

      Patīk

      • Nē, dzīve nav tik slikta, kā varbūt šķiet, es šodien nopirku trīs grāmatas 🙂 , viena ir pilnīgi apburoša par 19.gadsimta Angliju.
        Tie tilti ir draņķi, vismaz Eiropā man nekas nepiepildās.
        Koncerts nav tālu un nekas ekskluzīvs, taču kaut kā zvaigznes nesaliekas.

        Patīk

        • Jābrauc uz Tartu. Pār to tiltiņu es neesmu pāri gājusi. Un šoreiz jāvēlas zābaki, problēma tāda (ja nerunājam par to, ka dārgi un ka man jau ir, ko rudenī kājās vilkt), ka šie man jau pirms gada veikalā iekrita acīs, bet izskatījās pārāk šauri.

          Patīk

  4. Es sev uz dzimšanas dienu jau pasūtīju Makrolla piedzīvojumus: https://www.goodreads.com/book/show/71490.The_Adventures_and_Misadventures_of_Maqroll?ac=1 . 700 lappuses, tomēr domāju, ka vienalga ķeršos klāt uzreiz.

    Publicējis 1 person

  5. Izskatās ļoti labi. Un ja vēl tie ir vairāki gabali vienos vākos, tad jau 700 lpp.nav tik traki.

    Publicējis 1 person

  6. Lieliskas vēlmes un vēl lieliskāka diskusija. Par ķieģeļiem runājot – es skumstu pēc Tunisijā atstātās Clive Barker “Imagica” – laikam būs jābrauc pakaļ. Vai arī jums ir tā, ka kāda iesākta grāmata burtiski “vajā” un nerimstas vēlme pie tās atgreizties pat, ja ir sajūta, ka diez vai tiks izlasīta?

    Publicējis 1 person

  7. Vajāt, par laimi, nevajā, bet mani reizēm māc nožēla par iesāktām vai pat neiesāktām grāmatām, kuras neesmu izlasījusi. Lūk, 1999. gada vasarā izlasīju dažas pirmās lappuses Rušdi “Sātaniskajās vārsmās” un tālāk nekad neesmu tikusi, un reizēm es to atceros.

    Patīk

Bet man šķiet tā:

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.