Izsaiņojamais ieraksts

Pilnīgi neatkarīgi no tā, vai lasu vai nelasu, pēdējos gadus ap šo laiku mani pārņem satraukums un gaidas. Es sasodīti gribu zināt, ko kurš kuram iedos. Runa, protams, ir par ārkārtīgi VIP pasākumu ar šifrēto nosaukumu “grāmatu blogeru virtuālā apdāvināšanās”. Vienīgā niecīgā problēma gados, kad nelasu vai lasu normālu cilvēku daudzumos (ja nerunājam par to, ka, ja tā turpināšu, mani beigs apdāvināt. Ak nē!), ir tā, ka dikti samazinās izvēļu skaits, tāpēc jāķeras vai nu pie kaut kā veca, vai sveša.

Skepticisms ir labi utt., bet nevajag aizmirst arī reliģiju. The Kosher Guide to Imaginary Animals (Ann and Jeff Vandermeer) tiek Andrim.

Asmo visu jau ir atradis pats, bet varbūt All These Shiny Worlds: The 2016 ImmerseOrDie Anthology pie viņa vēl nav atnākusi. 15 nezināmu autoru stāsti, kāds noteikti būs labs.

Austrai patīk kino, tāpēc viņai tiek Vernera Hercoga plānā grāmatiņa Of Walking in Ice: Munich-Paris, 11/23 to 12/14, 1974.

Baltais Runcis ir aizņemts ar Nobelu, bet Jura Kronberga Vilks Vienacis daudz laika neprasīs.

Dainis raksta, tāpēc viņam mazliet citādi stāsti iedvesmai: Rozas Liksomas Vienas nakts ekstāze.

Pavisam savtīgi vēlos lasīt, kas Doronikei būs sakāms par Janas Kukaines Daiļajām mātēm.

MsMarii maza, krāsaina Ingrīdas Pičukānes grāmatiņa Three Sisters. Un, ja tas par maz, Andželas Kārteres The Bloody Chamber and Other Stories piedevās.

Santai nez kāpēc Dorian (Will Self).

Sibillai, ā, es nevaru izšķirties starp The Seed Collectors by Scarlett Thomas un Rosas Navaro Duranas Dons Kihots – stāsti bērniem.

Spīgana varbūt nav lasījusi grāmatu, kurā ir kleitas, kas viņai piestāvētu: Elenas Kušneres Tomasu Vārsmotāju.

Vilim es gribēju kaut ko citu, bet laikam tas romāns nav iztulkots kādā no viņa lasāmajām mēlēm, tāpēc otro reizi šajā sarakstā Vils Selfs, šoreiz ar to grāmatu, kas man no viņa ir patikusi visvairāk: How the Dead Live. Piedod, bieza.

Posted on 25.12.2016, in Kas cits and tagged . Bookmark the permalink. 32 komentāri.

  1. asmodejs

    Lielas paldies par dāvanu, man kā rūdītam antoloģiju lasītājam, tā ļoti patīk. Kāds noteikti būs labs!

    Patīk

  2. Paldies, paldies! Es šo apdāvināšanos gaidu vairāk kā visu pārējo ar Ziemassvētkiem saistīto. Kārteres stāstus jau kādu laiku vēroju, būs lielāks iemesls pieķerties un izlasīt. Par to otru neko nezinu, bet “krāsaina” izklausās labi, ceru uz bildēm 🙂

    Patīk

  3. Vai, liels paldies! Kleitas man tieši šobrīd ir lielā aktualitāte, ķeršos tik klāt. 🙂

    Patīk

  4. Paldies!
    Lai cik dīvaini tas nebūtu, bet šo grāmatu es pat biju jau ieplānojusi lasīt.
    Es atsevišķu ierakstu par dāvanām netaisīšu, bet tev gribētu uzdāvināt Ineses Zanderes memuārus/dienasgrāmatu “Kuģa žurnāls”. Pati sāku lasīt un grāmatai ir jauka, apcerīga noskaņa ar Zanderei raksturīgo patīkamo ironiju.

    Patīk

    • Jā, patiesi pārsteidzoši. 🙂 Tu, protams, drīksti uzmest skatienu pārējām veltēm un kaut ko aizņemties, ja sirds kāro.
      Un paldies par Zanderi. Es pat zinu, kurp man jāaizbrauc ciemos, lai to palasītu.

      Patīk

  5. Sirsnīgs paldies! Es jau zināju, ka gaidāma tuvāka iepazīšanās ar Servantesu, jo vai tad nu nejauši lasītāju atstāto grāmatu plauktā bibliotēkā būtu uzradies Dons Kihots divos sējumos, kuru smadzenes pēkšņi ieteica savākt uz mājām. Bet sākt ar pārstāstu bērniem varbūt pat būtu prātīgāk. 🙂

    Patīk

  6. Paldies! 74lpp varētu būt labs iemesls, lai beidzot prastos kaunu un izlasītu ko no dāvinājumiem 🙂

    Patīk

  7. Vils Selfs man jau ir Sarakstos, tā kā pabīdu uz augšu 🙂 Kas bija tā pirmā plānotā?

    Un tev vnk iesaku palasīt Kimu Munzo, vajadzētu patikt – īsi, smieklīgi, absurdi pastāstiņi par lietām. Gandrīz viss ir iztulkots spāniski, bet es sāku ar El perquè de tot plegat / El porqué de las cosas.

    Patīk

    • Juan Marsé “Últimas tardes con Teresa”. Es gan pieņemu, ka būtu jābūt vismaz katalāniski, 60 gadu Bcn utt. Selfs man ir papīrā, ja kas, vienīgi gluži atbrīvoties no viņa es negribu, jo iespējams, ka vēl kādreiz pārlasīšu. Vecumdienās.

      Patīk

      • Meklējot katalāniski, atrod tikai filmu, varbūt to noskatīšos 🙂 bet Marsē man arī ir Sarakstā, tā kā varbūt būs cits viņa variants, jo vietas romānos ir tuvas un pazīstamas.

        Patīk

        • Jā, nu neko citu no viņa neesmu lasījusi. Atradu savu īso atskaiti: “Vēl viena spāņu klasika. Man ļoti patika autora rakstības stils. Pats stāsts ir klasisks, sliktais puika (autora līdzinieks), moču zaglis, grib izsisties dzīvē uz augšu un iemīlas bagātnieku meitiņā, studentē, kas koķetē ar komunismu un pretošanos Franko režīmam. Jūs jau nojaušat, kā tas var beigties.” Moči filmā noteikti būs palikuši.

          Patīk

  8. Paldies! Biju piemirsusi par šo tradīciju, un sakautrējos, ka neko nevienam nedāvinu…
    Tikai man tagad ne-lasāmais piemeties … 😦

    Patīk

  9. Ai, šis gan bija ļoti negaidīti, paldies 🙂 Tā kā Tavu lasītgaumi sevišķi labi nepārzinu, tad būšu neoriģināla un dāvināšu to pašu, ko Mairitai – Anne Fadiman “Ex Libris”, kas ir lasītmīlētāja eseju krājums par grāmatām, lasīšanu un citām svarīgām lietām 🙂

    Patīk

  1. Atbalsojums: 2017.gada lasāmais saraksts. – BALTAIS RUNCIS

  2. Atbalsojums: Grāmata- Vilks Vienacis. – BALTAIS RUNCIS

Bet man šķiet tā:

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.